fredag 28. mai 2010

Endelig helg..

Det er endelig fredag, en svært etterlengtet sådan. De siste ukene har gått med til eksamensforberedelser og lesing. Jeg tror ikke jeg har plass til mer kunnskap for denne gang. I dag var heldigvis den siste eksamensdagen på skolen. Vi har fortsatt en hjemmeeksamen igjen, men den trenger vi heldigvis ikke pugge noe til. 
Når det er eksamenstid er det greit med noe enkel mat, som f.eks denne salaten. Ikke bare er det lettvindt, men utrolig godt. Jeg bruker å lage en stor posjon så jeg kan ha det i flere dager.  -må som regel det når man er student. Forrige uke spiste jeg spaghetti og kjøttsaus i fem dager. Noen ganger kan det bli nok, selv om kjøttsausen er fantastisk god.

I denne salat har jeg brukt:
  • Ruccola-salat
  • Isbergsalat
  • Plommetomat
  • Kylling
  • Mais
  • Agurk
  • Fetasnack med hvitløk og oliven. 
For å feire at det nesten er sommerferie har vi kost oss med deilige blåskjell i dag. Jeg blir like overrasket hver gang over hvor billig det faktisk er for levende blåskjell, og så lett det kan lages.
Vi har plukket og mikset litt i oppskrifter og har kommet frem til at denne blandingen er god
.
Du trenger
  • 1 1/2 nett levende blåskjell
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 1 bunt vårløk
  • Litt purre
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 2 dl fløte
  • 100 gram smør
  • 1/2 sitron

Først må du vaske og sjekke blåskjellene. De som ikke lukker seg når du knipser på dem, er døde og skal ikke spises. Kutt opp løk og vårløk, ta hvitløken i en hvitløkspresse. Ha litt smør i en kjele, og ha opp i all løken, stek til den har fått en gyllen farge. Tilsett hvitvin og reduser til ca 1/3 del mengde. (Vi glemte å koke den ned i dag, men jaggu gikk det greit allikevel). 

Ha blåskjellene opp i kjellen og la dem dampkoke under lokk i ca 10 min. Sjekk litt innimellom, har alle åpnet seg er de ferdige. Sil av blåskjellkraften over i en annen kjele. Tilsett oppskåret purre og paprika. Det kan også være godt med tynne skiver gulrot. Ha opp i smør, fløte og saften av en halv sitron. La dette koke opp.
Hell blåskjellene over i en serveringsbolle og ha sausen over. 

Så er det bare til å nyte et herlig måltid! 
-passer godt med ferske hvitløksbaguetter ved siden av.

1 kommentar:

  1. Raymond er heldig som har funnet kokka-Ida :)
    Du er fliiink!
    Du har ikke kommet hjem enda? Når kommer du?:D

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen et lite spor :)