onsdag 7. desember 2011

Julestemning for lokalavisa..

Endelig kan dere få se hva jeg har holdt på med den siste tiden..
Jeg fikk en forespørsel fra lokalavisa tidligere i høst om å dekke et julebord for dem,
og det kunne jeg jo ikke si nei til! Derfor startet julerengjøringen litt ekstra tidlig i år.

I går kom det endelig på trykk, så nå kan jeg trygt legge ut mine egne bilder fra bordet. 


Jeg har valgt en landlig og litt enkel stil på bordet mitt. 
Det går for det meste i rødt, sink/sølv, lysebrun og grønn. 
Har prøvd å holde meg til noen enkelte farger og heller mikser mer med ulike mønstre og tekstur. 

Som for eksempel disse serviettene som også fungerer som bordkort. Her er hovedfargene med, men ulike mønstre og teksturer gjør de litt mer spennende. Bordkortet har jeg skrevet på tegneark og revet ut, enkelt og greit. De røde bærene er fra en blomsterbutikk, hyssingen fra hobbybutikken. En stor ensfarget rød serviett, med en litt mindre mønstret serviett brettet sammen.


For meg er julen rød, og det ble derfor naturlig å lage et bord med mye innslag av rødt. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville lage et bord som jeg liker, fremfor å lage et bord etter "moten".  De røde bordbrikkene er egentlig noen gamle julegardiner jeg hadde da jeg var lita. Svigermor har hjulpet meg med å sy de passe til.  Duken ellers er en helt enkel lysebrun linduk, kommer unna med desto mer pynt når duken er enkel. 

 Selv ble jeg ganske så fornøyød med resultatet.  
Det hadde nok gått med litt mer tid enn det journalisten hadde trodd. Jeg måtte jo vaske og skure i storstua først. Bruker jo ikke akkurat den hver dag. Jeg lå nok litt etter skjema, i allefall om du spør samboeren min eller svigerfar. Tror de var ganske så bekymret da de var innom her den morgenen. Men jeg ble da ferdig til slutt, og resultatet ble bra nok, i allefall for meg. 
Værre var det vel at journalisten og fotografen plutselig dukket opp 20 minutter tidligere enn planlagt. Bordet var dekket, gulvet var vasket og stua var ferdig ryddet.. Det var bare jeg som ikke var helt ferdig, sto med hode under hårføneren da jeg så de ute på gårdsplassen. Selvfølgelig skulle de ta bildene først (jada, jeg måtte være med). Jeg ble så satt ut av at de kom for tidlig at jeg ikke husker hva jeg sa engang. Noe fornuftig må jeg i allefall ha fått sagt, for avisartikkelen var ikke så langt i fra sannheten! :) 
Så nå gjenstår det bare å skape jul i resten av huset også.
Snart skal jeg prøve meg på litt julebakst. 
Jeg har omtrent ikke lagd annet enn pepperkaker før, så dette kan jo bli spennende! 
..Ida gjør ting ho ikke kan - regner med det blir blogging av sånt..

Ønsker dere en riktig god onsdagskveld! 

6 kommentarer:

 1. anette og ole henrik7. desember 2011 kl. 18:54

  Hurra!! Så flink du er :) stolt av deg! Vil lese artikkelen i avisa.

  SvarSlett
 2. Så utrolig flink du er! Det her var jo bare fantastisk flott :D lyst til å dekke på til jul hos meg også? ;) Savner deg!

  SvarSlett
 3. Var utrolig fint hos dere Ida ;) Kreativt og stilfullt :D Lykke til med jule baksten. Selv er jeg på mitt 5 slag ;) Har bare planer om ett slag til... Kanskje vi ses i traktoren i vinter også? Tut på mæ så jeg hilser a.. hihi God førjuls tid

  Klem

  SvarSlett
 4. Kjempe fint dekket :) Og fin artikkel i avisen !

  SvarSlett
 5. Flinkis:) Klarer det du vil du;) Moro å se deg i bla'.....Klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen et lite spor :)