lørdag 15. mai 2010

Lørdagskos?

Ja, så var det lørdag og helgekos igjen da. 
Eller er det virkelig det? 
Her sitter jeg helt alene i kråkeslottet og forbereder meg til eksamen. Det er ikke akkurat drømmehelgen, men det kommer vel bedre tider. 
Onsdag er det tid for eksamen igjen, så det blir mange dager med lesing fremover. Jeg synes det er kjedelig å lage mat bare til meg selv, men i dag lagde jeg denne lille egenkomponerte retten. Det smakte faktisk ganske så godt om jeg får si det selv.
Først lagde jeg en marinade som kyllingen fikk trekke i ca en times tid. Litt nypresset hvitløk, knutst grønn pepper og olivenolje. Deretter brunet jeg den litt i pannen for å frem smakene i kyllingkjøttet mest mulig.
Jeg kuttet opp litt vårløk, paprika, sopp og nypotet og hadde det i en ildfast form.
Til slutt toppet jeg det hele med kylling og litt solsikkeolje. 
Stekte det i ovnen på ca 225 grader i 15-20 minutter. 
For at potetene skal bli ferdig på den korte tiden må de være i veldig tynne skiver. Et alternativ er å sette inn potetene først, ta ut formen etter ca en halvtime og legge på resten av tilbehøret etterpå. 
Ved siden av lagde jeg en slags sopp-og løk saus/stuing. 
Finhakk løk, stek den på svak varme til den blir gyllen. Strø gjerne litt sukker på toppen for å få frem den søte smaken. Skjær sopp i tynne skiver og ha dem i pannen når løken har fått en fin farge. La det steke et par minutter til soppen har "krympet". 
Krydre med salt og pepper, og ha fløte over.
La det koke til det får en tykkere konsistens. 
Jeg bruker mange forskjellige varianter av denne, det kan være godt med frisk basilikum, hvitløk, bacon, vårløk eller paprika i. 
Det er bare fantastien som setter grenser.

2 kommentarer:

  1. Blitt rene kokken du nå jo :)

    SvarSlett
  2. han med det store kjøkkenet16. mai 2010 kl. 10:42

    Det er den beste retten EVER vettu! :) Jeg har allerede fått et par forskjellige utgaver av den sopp/løk stuingen.... :D:D Den kan anbefales! Du er veldig mye over middels god til å lage mat jenta mi! Jeg gleder meg til fortsettelsen, til og med Birk gleder seg... Du lager jo alltid for mye mat, det vet han også!! :P hihi

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen et lite spor :)