søndag 11. oktober 2009

O-herlige studentliv......ja det er mange som tror at det er herlig og være student. Joda, det er ganske så deilig innimellom... Cafébesøk, konserter, klassefester og nye bekjentskaper. Det gjør ikke noe om man tar seg en øl midt i uka, snarere tvert i mot, og livet er ganske så herlig. Trenger ikke å jobbe, har bare fri til å gjøre akkurat hva man vil, og man lever i fryd og gammen på statens regning. Nu vel, det høres ut som et herlig liv, men er det egentlig det?

Noe som alle vet er at man har ganske så mye fri når man er student. Vel, for å si det slik, det smaker bedre med fri når man jobber. Som student har man alltid noe pensum som skulle vært lest, prøver man skulle forberedt seg til, eller oppgaver som nærmer seg innlevering. Selv om kanskje ikke alle er like flittige i løpet av året, så tar man det igjen i eksamenstiden. Den mer eller mindre månedslange tiden da man bare leser, drikker kaffe og forbanner seg selv for at man ikke har jobbet bedre med skolen da man hadde tid til å gå på kino og café. Hvor vanskelig kan det være å gjøre litt skole hver dag, hvorfor lærer man aldri? Skippertak fungerer kanskje greit nok, men det tar på. Når man endelig har ferie er man så sliten i hode at man lever i sin egen lille distré verden, og alle tror at man har blitt en sær student.


En annen ting er at studenter har det så godt fordi de slipper å jobbe og slite, de kan bare leve lykkelige dager mens staten betaler. Feil! Riktignok får man penger fra staten en gang i måneden, men man kan ikke leve noe luksusliv av den grunn. Etter at husleie er betalt må man velge om man skal ha det gøy eller godt. Sånn er det. Velger man en fuktig kveld eller to på byen får man spise knekkebrød og vann resten av måneden. Matprisene går opp men stipendet består. Bør ikke tro at vi får noe mer penger selv om staten vil ha sukkeravgift og skatt. Dessuten så skal jo mesteparten av pengene vi lever på nå betales tilbake den dagen vi er klare for arbeidslivet.


Jeg for min del skal nyte studentlivets glade dager i noen år til. Skal man først skaffe seg litt gjeld får man gjøre det ordentlig. Det blir nok tid til både cafékos og sene kvelder, men nudler og knekkebrød tror jeg det blir lite av. Nå skal det sies at jeg har blitt en ivrig knekkebrød-spiser, men jeg sløyfer heller en kveld ute fremfor å leve på nudler og grandis. Tror nok at det er en myte at studenter lever på bare nudler og grandiosa, selv om jeg ofte ser sultne studenter ved frysedisken i butikken.


Det er deilig å være student
i Trondheim...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et lite spor :)